Zapri

Novice

NACIONALNI PROMOCIJSKI DOGODEK PROJEKTA TAB4BUILDING NA SREČANJU PROJEKTNO POVEZOVANJE GOSPODARSTVA, 23.9.2022 V PROSTORIH GZS

V petek, 23.9.2022, so se predstavniki gradbenega gospodarstva dobili v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, z namenom govoriti o možnostih projektnega povezovanja. Predstavnici Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala, mag. Valentina Kuzma in Andreja Palatinus, sta predstavili projekt TAB4Building in spletno orodje Moodle, ki je bil razvit na področju proizvodnje in uporabe polimernih kompozitov v gradbeništvu. Prisotnih je bilo 15 predstavnikov podjetij iz Slovenije, ki so izrazili interes za ponujeno orodje. Dogodek se je odvil tik pred zaključkom samega projekta. 


Foto: V. Kuzma

Bilten št. 2

 

NACIONALNI PROMOCIJSKI DOGODEK TAB4BUILDING NA STROKOVNEM POSVETU »Prihodnost investicij

Dogodek je potekal v petek, 13.5.2022 v živo, v prostorih GZS, na Dimičevi 13 v Ljubljani. Glavni namen dogodka je bil tradicionalni posvet o delovanju svetovalnih inženiringov v investicijskih procesih, na katerem smo predstavniki Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala predstavili projekt Tab4Building zainteresiranim deležnikom. Na ta način smo poskrbeli, da so bili prisotni seznanjeni s projektom in e-orodjem za seznanitev z vsebino uporabe FRP v gradbeništvu.

 

Prihodnost investicij - predstavitev TAB4BUILDING projekta in rezultatov

Vljudno vabljeni na strokovni posvet Prihodnost investicij Svetovalni inženiring v investicijskem procesu, ki bo potekal v petek, 13. maja 2022 v Dvorani A na sedežu GZS, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana. 

Na tem velikem sektorskem dogodku bo GZS Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala prikazala rezultate mednarodnega sodelovanja znotraj projekta TAB4BUILDING ter e-učno orodje MOODLE za usvajanje znanja na področju kompozitnih polimerov v gradbeništvu. Predstavitev bo potekala med 10:30 in 11:00. Po dogodku, ob 13:30 bo možno tudi individualno posvetovanje s predstavniki Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala o uporabi orodja MOODLE.  V kaj se osredotočamo v TAB4BUILDING - infografika.

VABILO IN PROGRAM

Prijave zbiramo na zgigm@gzs.si. 

Vljudno vabljeni! 

 

InfografikaLetak


Bilten št. 1PROMOCIJA PROJEKTA TAB4BUILDING NA DOGODKU "NAČINI GRADNJE IN PRENOVE ZA DOSEGO CILJEV EVROPSKEGA ZELENEGA DOGOVORA"


Dogodek je potekal 12.10.2021 preko spleta.

Glavni namen dogodka je bila osvetlitev priložnosti in izzivov zasnove, razvoja in uporabe kompozitov v graditvi in arhitekturi (eksterierju in interierju) in v širšem grajenem okolju in prostoru, ki nas obdaja, z vidika okoljske sprejemljivosti, razpoložljivosti, možnosti za reciklažo ter uporabe reciklatov, ekonomičnosti, razvoja novih materialov ter priložnosti, ki jih imamo v Sloveniji in Evropi. Osvetlili so tako primarne proizvode kot tudi njihove reciklate, ki so nastali na osnovi odpadkov iz proizvodnje ali zbranih iztrošenih kompozitnih materialov vgrajenih v stavbe in v različno opremo na terenu.

Dogodek je bilrazdeljen v štiri sklope. V prvem sklopu, "Pravila igre" so predstavili trenutno stanje slovenske zakonodaje s področja FRP materialov v gradbeništvu, izpostavili napovedi Evropskega zelenega dogovora v gradbeništvu, pogledali klasifikacijo in razvrščanje ter področja uporabe FRP v gradbeništvu. Predavatelji v sklopu: Mag.Gregor Ficko, ZGIGM; Antonija Božič Cerar, GZS; Mag. Anja Mozetič Lackovič, MGRT; Dr. Alenka Mauko Pranjić, ZAG

V drugem sklopu, “Znanost je povedala” so predstavili najnovejše izsledke slovenskih in evropske raziskovalne inštitucije na področju uporabe FRP in reciklatov iz FRP v gradbeništvu, prednosti in varnost objektov grajenih, ojačanih in obnovljenih s pomočjo FRP materialov ter učinkovitost uporabe tovrstnih materialov z vidika varčevanja naravnih virov. Predavatelji v sklopu: Dr. Janez Bernard, ZAG; Dr. Vesna Žepič Bogataj, TECOS; Asist. dr. David Antolinc, UL FGG; Dr. Martin Poljanšek, EC JRC

V tretjem in četrtem sklopu “Iskreno povedano - Prihodnost je krožno in zeleno” so osvetlili praktične izzive pri uporabi in proizvodnji gradbenih materialov iz FRP-jev v slovenskih gradbenih industriji. Povedali so nam , s kakšnimi izzivi se soočajo in kakšne imajo načrte za prihodnost. Predavatelji v sklopu: Janez Navodnik, Navodnik d.o.o.; Damir Hamzić, dipl.inž.grad., Sika d.o.o.; Tatjana Bizjak, dipl.inž.grad., Mapei d.o.o.; Nevij Baruca, Technol d.o.o.; Robert Smodiš, Murexin d.o.o.

V zadnjem delu »FRP kot zelena in krožna alternativa« pa so začrtali razvoj kompetenc in kadrov v slovenskem šolstvu.

Več si lahko preberete in pogledate na uradni spletni strani dogodka.